211 770 75 70

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Διασκέδαση και υγεία, γιατί είναι σημαντική;

τραγουδιστες εμφανισεις μπουζουκια κρατηση 2024
ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΠΟΥ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

Ένα σημαντικό μέρος της διατήρησης της υγείας μας είναι η διασκέδαση. Η διασκέδαση ορίζεται ως «ευχαρίστηση κάποιου μέσα από δραστηριότητα (μουσική, θέατρο κτλ.) που ικανοποιεί ανώτερες ψυχικές και πνευματικές ανάγκες» και ως «το να έρχεται κανείς σε ευθυμία από κάτι ευχάριστο ή αστείο». Με τη σειρά της, η διασκέδαση βελτιώνει επίσης τη διάθεση μας, γινόμαστε πιο παραγωγικοί και ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Διασκέδαση και υγεία, γιατί είναι σημαντική;

Η μείωση της διασκέδασης καθώς μεγαλώνουμε οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, ο κύριος λόγος είναι να δίνεται μεγάλη σημασία σε πράγματα που σχετίζονται με την εργασία και τα χρέη, σε ανύπαρκτες ανησυχίες ή σε άλλες ανάγκες. Η ικανότητα να απολαμβάνετε τη ζωή με ενθουσιασμό είναι μία από τις ανθρώπινες δυνάμεις, αλλά είναι μία από τις λιγότερο παρούσες ιδιότητες μεταξύ των ενηλίκων.

Γιατί είναι σημαντικό να διασκεδάζουμε; Όταν διασκεδάζουμε, χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε τη στιγμή. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να αισθανόμαστε ασφαλείς, χωρίς απειλές και κινδύνους … Όταν κάνουμε κάτι διασκεδαστικό, το απολαμβάνουμε για τους εαυτούς μας, όχι απαραίτητα ως μέσο για κάποιο σκοπό. Η ικανότητα να διασκεδάζουμε και να παίζουμε είναι άλλωστε η βάση της αίσθησης του χιούμορ: παίζουμε με τα λόγια για να δημιουργούμε αστείες ακαταστασίες και παίζουμε με τις καταστάσεις όταν κάνουμε αστεία.

Η αίσθηση του χιούμορ μας προστατεύει από τις επιπτώσεις του στρες. Ένα από τα χαρακτηριστικά των πιο επιτυχημένων ανθρώπων είναι ακριβώς η αίσθηση του χιούμορ τους. Όσοι υποβάλλονται σε υψηλά επίπεδα άγχους, αλλά έχουν καλή αίσθηση του χιούμορ, έχουν λιγότερη κατάθλιψη και άγχος.

Το να μην κάνουμε τίποτα και να μείνουμε, μια στο τόσο, όλη το Σάββατο στο σπίτι με τις πιτζάμες μπορεί να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε. Αλλά αν, επιπλέον, εκτελούμε συχνά δραστηριότητες που μας διασκεδάζουν, ακόμη και αν απαιτούν περισσότερη προσπάθεια, είναι πιθανό να αισθανόμαστε πιο χαλαροί και ικανοποιημένοι. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσουμε τη σπίθα και τον ενθουσιασμό μας είναι βρισκόμαστε με ανθρώπους και να διασκεδάζουμε μαζί.

Ακριβώς όπως και το σώμα μας χρειάζεται να κοιμηθεί και να ξεκουραστεί για να αναρρώσει και να λειτουργήσει σωστά, χρειαζόμαστε τη διασκέδαση για να ανακάμψουμε από τη συναισθηματική και ψυχολογική φθορά, να αυξήσουμε τη γενική υγεία και την ευημερία μας. Η διασκέδαση βέβαια έχει πολλές μορφές: για κάποιον είναι ένα καλό βιβλίο, για άλλους μια νυχτερινή έξοδος, ενώ για τους γνώστες του στοιχήματος είναι το NoviBet.

Επιπλέον, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το γέλιο, ένα προϊόν διασκέδασης:

  • Βελτιώνει την αναπνοή και την κυκλοφορία.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
  • Απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες μειώνουν ή εξαλείφουν τον πόνο και δημιουργούν μια αίσθηση γενικής ευημερίας
  • Μειώστε την ένταση και το άγχος
  • Βελτιώνει τις σχέσεις μας
  • Μας επιτρέπει να αναπτύξουμε μια θετική στάση απέναντι στη ζωή
  • Μας δίνει μεγαλύτερη διαύγεια, για να μπορούμε να βρούμε τις σωστές λύσεις στα προβλήματά μας
  • Προωθεί την αυτοεκτίμησή μας.

Η οργάνωση του ελεύθερου χρόνου μας για διασκέδαση είναι επίσης μια ευχάριστη δραστηριότητα. Αν νομίζετε ότι δεν έχετε χρόνο, σταματήστε να κάνετε δραστηριότητες που μπορείτε να αφήσετε για αργότερα.

Ακριβώς όπως το προληπτικό φάρμακο επικεντρώνεται στην πρόληψη των ασθενειών, η διασκέδαση και η ψυχαγωγία μας βοηθούν να προλάβουμε και να ελέγξουμε τις ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος: υψηλή αρτηριακή πίεση, στεφανιαία νόσο, ψυχολογικά προβλήματα κτλ.

Share:

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΑΘΗΝΑ 2024

Ενημερωθείτε για όλα τα διαθέσιμα νυχτερινά μαγαζία της Αθήνας

CLUBS ΑΘΗΝΑ 2024

Ενημερωθείτε για όλα τα διαθέσιμα Club της Αθήνας

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ 2024