211 770 75 70

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΠΟΥ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στην πόλη του Βόλου το 1956 και από πολύ μικρή ηλικία ήταν λάτρης της μουσικής κάθε είδους. Σε νεαρή ηλικία πηγαίνει να εργαστεί την αποθήκη μιας δισκογραφικής εταιρείας και λίγα χρόνια αργότερα σε αυτή την εταιρεία θα βγάλει και τον πρώτο του δίσκο.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσα μαζί με τον Πάνο Τζαβέλα ανεβαίνουν στη σκηνή του νυχτερινού μαγαζιού «Συντροφιά», όπου ο κόσμος τους αγκαλιάζει.

Όταν γίνεται 20 ετών φτιάχνει, μαζί με τους Παύλο Κικριλή και Τάκη Βασαλάκη το επιτυχημένο συγκρότημα «P.L.J.», το οποίο μερικά χρόνια αργότερα θα μετονομαστεί σε «Τερμίτες».

Με το συγκεκριμένο συγκρότημα κυκλοφορούν τους δίσκους «Η αμαρτωλή Μαρία» το 1984, «Τσιμεντένια τραίνα» το 1986 και «Περιμένοντας τη βροχή» το 1988.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι ένας από τους σπουδαίους τραγουδιστές της χώρας μας, ο οποίος έχει συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες, όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Κότσιρας, Χαρούλα Αλεξίου, Κατερίνα Στανίση, Μαρία Φαραντούρη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Νότη Μαυρουδή, Γιώργο Μαργαρίτη, Μίλτο Πασχαλίδη,Γιάννη Ζουγανέλη και πολλούς άλλους ακόμα.

Πριν από μερικούς μήνες, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έδωσε μια πολύ επιτυχημένη συναυλία, η οποία είχε τον τίτλο «Μια τρύπα στον καιρό… κύριε Μάνο», η οποία ήταν αφιερωμένη στον εξαιρετικό Μάνο Ελευθερίου. Μαζί του ήταν οι Αφροδίτη Μάνου, Δήμητρα Παπίου και Γιάννης Κότσιρας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας οι καλλιτέχνες έδωσαν πραγματικά την ψυχή τους προκειμένου να προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Το κοινό τους αποθέωσε και τραγούδησε μαζί τους κομμάτια πραγματικά διαμάντια.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι ο άνθρωπος που γεμίζει νυχτερινά μαγαζιά και συναυλιακούς χώρους πάρα πολύ εύκολα.

Ο κόσμος τον αγαπά και του το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου δύο χρόνια πάνω από 50.000 άτομα γέμισαν το Καλλιμάρμαρο, όπου ο ταλαντούχος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έδωσε τη συναυλία του με τίτλο «Οι άγγελοι ζουν ακόμη στη Μεσόγειο».

Όσον αφορά στην προσωπική ζωή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο ίδιος έχει δηλώσει σε πολλές συνεντεύξεις που έχει δώσει κατά καιρούς, πως η σύζυγός του είναι ο άνθρωπος που τον έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια.

Μάλιστα, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έχει τονίσει πως παλιότερα ήταν η γυναίκα του αυτή που τον συντηρούσε για ένα μεγάλο διάστημα, καθώς ο ίδιος αναζητούσε δουλειά.

Ήταν η εποχή που ο καταπληκτικός καλλιτέχνης Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ζητούσε δουλειά από τον Αντώνη Βαρδή και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, μια εποχή που προσπαθούσε να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, όμως οι συγκυρίες δεν τον ευνοούσαν ιδιαίτερα.

Μετά τον δίσκο «Διδυμότειχο Μπλουζ», τον οποίο έβγαλε σε συνεργασία με τον Γιώργο Νταλάρα, η καριέρα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα απογειώθηκε στην κυριολεξία. Τα κομμάτια που ερμηνεύει γίνονται μοναδικά σουξέ και ο κόσμος παραληρεί στο άκουσμά τους.

Βέβαια, αυτό δεν προκύπτει μόνο από το ταλέντο του δημοφιλούς τραγουδιστή, αλλά και από τον επαγγελματισμό του. Κάθε δουλειά που κάνει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θέλει να είναι εξαιρετική και επιθυμεί πάντα ένα άριστο αποτέλεσμα. Σέβεται ιδιαίτερα το κοινό του και προσπαθεί να του δίνει πάντα μοναδικά κομμάτια.

Φυσικά, για τους ίδιους λόγους, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι ιδιαίτερα αγαπητός και από τους συναδέλφους του, οι οποίοι τον εκτιμούν και τον σέβονται.

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ (1989)

Διδυμότειχο Blues (1991)

Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα (1993)

Η Νύχτα Θα Το Πει (1994)

Παράθυρα Που Κούρασε Η Θέα (1995)

Παυσίλυπον (1997)

Έτσι Δραπετεύω Από Τις Παρέες (1999)

Ένας κι Ένας (2000)

Το Διάλειμμα Κρατάει Δυο Ζωές (2001)

Στο Αφιερώνω (2003)

Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ (2004)

Αλκυονίδες Μέρες (2005)

Ήρωες με Καρμπόν (2006)

Τόσα χρόνια μια ανάσα (2007)

Η Ενοχή των Αμνών (2010)

Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο (2012)

 

 

Share:

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΑΘΗΝΑ 2024

Ενημερωθείτε για όλα τα διαθέσιμα νυχτερινά μαγαζία της Αθήνας

CLUBS ΑΘΗΝΑ 2024

Ενημερωθείτε για όλα τα διαθέσιμα Club της Αθήνας

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ 2024